Vrienden van Be Aware

BE-Responsible

Be-Responsible helpt organisaties met alcohol- en drugsvrij werken. Het eigen preventie product 'De Alcohol- en drugsvrije werkvloer' is succesvol geïmplementeerd bij vele organisaties. Veiligheid, vitaliteit en verantwoordelijkheid zijn kernwoorden in hun aanpak.

Zijhelpen organisaties met gericht alcoholbeleid zodat de veiligheid van het werk en de vitaliteit van de medewerkers de aandacht krijgt die het nodig heeft. Ze hanteren een helder, simpel en betaalbaar concept wat bijdraagt aan alcoholvrij en drugsvrij werken.

Voor meer informatie:

Bezoek website

STICHTING NAAST

Stichting Naast is een stichting die zich inzet voor familieleden en naasten van verslaafden. Dit doen zij d.m.v. het organiseren van open dagen, het geven van trainingen en workshops en het aanbieden van juridisch advies en counseling met zeer ervaren family counselors.

Stichting Verslaafd aan Jou heeft tevens een zeer uitgebreide website met interviews met ervaringsdeskundige, online advies en de mogelijkheid tot lotgenoten contact via het forum en de chatfunctie.

Bezoek website

GGD Zaanstreek-Waterland

GGD Zaanstreek-Waterland is een gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor de regio Zaanstreek-Waterland. Binnen acht gemeenten werken zij aan een gezonde en veilige regio, middels een uitgebreid pakket van (preventieve) gezondheidszorg voor alle leeftijdsgroepen.

Door met de GGD en Brijder nauw samen te werken, helpen we jongeren die tijdens onze voorlichting aangeven hulp nodig te hebben.

Bezoek website

MAEX

MAEX in een online transactie platform dat op eenvoudige wijze de waarde van initiatieven en wat ze toevoegen aan hun doelgroep en omgeving zichtbaar maakt.
Door het uniforme profiel van initiatieven is de MAEX een adequate tool voor overheden, bedrijven en fondsen om die waarde van initiatieven te herkennen en te vergelijken en erin te investeren.

Door het grote aantal data dat in de MAEX verzameld wordt, biedt de MAEX realtime data-analyse van maatschappelijke kracht en lokale economie in NL
MAEX ontwikkeld lokale en thematische platforms op maat om communities te faciliteren. Maex ondersteunt meerdere projecten van Be Aware.

Bezoek website

CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Capelle aan den IJssel is hét centrale punt waar (aanstaande) ouders, verzorgers en jeugd terecht kunnen met alle vragen over opgroeien en opvoeden. Bij het CJG werken professionals van de jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp. Zij werken wijkgericht in teams met verschillende professionals, zodat zij Capelse jeugd en gezinnen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

Het CJG heeft daarnaast een uitgebreid trainingsaanbod voor ouders en kinderen, bijvoorbeeld over opvoed vaardigheden en weerbaarheid. Kijk voor meer informatie op www.cjgcapelle.nl!

Bezoek website

lef magazine

Lef Magazine is het publiekstijdschrift voor verslaafden in herstel, hun naasten en familieleden. Daarnaast zijn ze er ook voor hulpverleners en iedereen die zich interesseert in alles wat met verslavingszorg te maken heeft.
Lef magazine verschijnt, sinds de eerste uitgave in oktober 2011, zes keer per jaar en wordt grotendeels gemaakt door beroepsjournalisten uit diezelfde doelgroep.

Het onderwerp verslaving wordt behandeld in de breedste zin van het woord, maar steevast met een positieve en krachtige insteek.

Bezoek website

Rookvrije generatie

De Rookvrije Generatie wil het opgroeien van kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat ze opgroeien als een generatie die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Dit is hard nodig want iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders.

Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar. Ondanks deze harde feiten wordt het nog steeds te normaal gevonden dat kinderen beginnen met roken. De Rookvrije Generatie wil rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Be Aware is een van de partners van de Alliantie Rookvrij.

Bezoek website

YES WE CAN CLINICS

Jongeren die zijn opgenomen in de kliniek en na hun behandeling weer naar school gaan, begeleiden wij met een voorlichting in hun mentorklas.
Heeft uw kind een gedragsstoornis, verslaving of gedragsprobleem? Zoals ADHD, ADD, ODD, stemmingsproblemen, drugsverslaving, gameverslaving, gokverslaving of faalangst?

Yes We Can Clinics is een gespecialiseerde Jeugd GGZ en behandelt volgens unieke, effectieve en beproefde methodes.

Bezoek website