Over ons

Onze Doelstelling

Be Aware stelt zich ten doel om in de komende vijf jaar een groep van minimaal 75.000 scholieren (en hun ouders) preventieve voorlichting te geven over Gewoonten en Verslaving.

 

Het actief deelnemen aan maatschappelijke platforms met een zelfde missie zou tot groter inzicht en verbeteringen moeten leiden met betrekking tot het preventiebeleid in Nederland.

WhatsApp Image 2019-08-12 at 15.56.36

Ontmoet ons team

Een team van toegewijde voorlichters en adviseurs zijn de drijvende kracht achter het succes van Stichting Be Aware.

Team

Kelly Roelofs

Senior voorlichter

Frank van Milaan

Voorlichter

team

Maike Smorenburg

Voorlichter

team

Arnold Overgaauw

Voorlichter

team

Saskia van der Zee

Voorlichter

team

Bas van den Putte

Raad van Advies

team

Henk van Ommen

Raad van Advies

team

Jolanda Kuijpers

Senior voorlichter en vertrouwenspersoon

team
  • pien.witteveen@stichting-be-aware.nl

Pien Witteveen

Directeur

Pien Witteveen is geboren in 1961 in Amstelveen en na het afronden van het VWO aan het Coornhert Lyceum in Haarlem heeft zij aan de Rijks Universiteit van Leiden gestudeerd. Daar heeft ze Pedagogische Wetenschappen afgerond met als afstudeerrichting Voorlichtingskunde en Andragogiek. “Ik ben moeder van 4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes. Daardoor direct en indirect geconfronteerd met de vele verleidingen van deze tijd. Door mijn rol in de Stichting Be Aware hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren om jongeren hiermee te leren omgaan.”

follow me on
team
  • kelly.roelofs@stichting-be-aware.nl

Kelly Roelofs

Senior voorlichter

Kelly Roelofs is geboren in 1981 in Amersfoort. Na het afronden van de MAVO heeft een zij een opleiding Leidster Kindercentra gevolgd op het SBBO Midden-Nederland. Ze heeft 2,5 jaar als Preventie Medewerker gewerkt voor een landelijke Stichting. Vanuit haar ervaringsdeskundigheid maakt zij jongeren bewust van de gevolgen van verslaving. Moeder van 3 jongens van 19, 17 en 12 jaar oud. “ Door de dingen die ik zelf heb meegemaakt weet ik hoe sluw een verslaving kan zijn. Ik ben dankbaar dat ik de kinderen bewust mag maken dat ze keuze hebben’.

follow me on
team
  • frank.van.milaan@stichting-be-aware.nl

Frank van Milaan

Voorlichter

Frank is geboren in 1966, getrouwd en vader van 2 dochters (14 en 7 jaar). Na een evenwichtige jeugd heb ik mij, langzaam en onbewust, gestort in een wereld van uiterlijke schijn en gewenst gedrag. Vooral het toneelspelen naar iedereen, met vele maskers die daarbij hoorden, werden meer dan een dagtaak. Een wereld ook waarbij mijn “middel” als vanzelfsprekend onderdeel werd van mijn leven. Een levensstijl die mij bijna noodlottig werd en gelukkig door professionele hulp tot een halt is geroepen. Ik wil proberen jongeren bewust te maken van de keuzes die ze NU (nog) wel hebben. Keuzes maken voor jezelf en niemand anders! Ook over dingen en in situaties waar jezelf niet voor kiest of kan kiezen, maar wel op je pad komen. Om dat duidelijk te maken aan jongeren, ligt voor mij de uitdaging.

follow me on
team
  • maike.smoorenburg@stichting-be-aware.nl

Maike Smorenburg

Voorlichter

Maike Smoorenburg is geboren in 1987 in Arnhem, heeft een relatie, een dochter (2 jaar) en een stiefzoon (7 jaar). Vanaf het moment dat zij met middelen in aanraking kwam, werden deze voor haar een vlucht, een manier om niet te hoeven voelen. Door het veelvuldige alcohol- en middelengebruik door jongeren in haar omgeving had zij lange tijd het idee dat ze niks verkeerds deed. Jarenlang leidde ze een dubbelleven. Doordeweeks was ze basisschooljuf en in het weekend vond zij in de partyscene haar vlucht. Haar verslaving kreeg steeds meer de overhand, waardoor zij zich in 2014 heeft laten opnemen in Schotland. Sindsdien is ze clean en nuchter. Als voorlichting bij Stichting Be Aware kan Maike haar passie voor het onderwijs combineren met haar (ervarings)kennis over verslaving. Daarnaast heeft ze haar eigen bedrijf en volgt ze een korte beroepsstudie tot addiction counselor met ambities om verder door te groeien in de verslavingszorg.

follow me on
team

Arnold Overgaauw

Voorlichter

Arnold is geboren in 1964, single en trotse vader van een dochter van 19 jaar. Na een gelukkige jeugd in een klein dorp heb ik de Kunstacademie gedaan en ben gaan werken in de reclame. Niets in mijn leven zag eruit dat ik een verslaving zou kunnen ontwikkelen. Wel experimenteerde ik wat met drugs en voelde direct dat ik daar gevoelig voor was. Ook dronk ik regelmatig een glas alcohol want dat kon geen kwaad . . . , dacht ik. Als ik toen had geweten wat ik nu weet had ik heel andere keuzes gemaakt. Dat ik me zo zou kunnen verliezen in de alcohol had ik graag vooraf geweten. Nu ik sinds 2014 heerlijk helder ben is mijn leven beter dan ooit. Ik ben dankbaar dat ik nu de kennis mag overdragen hoe de ziekte, die verslaving heet, werkt. Goede keuzes kun je tenslotte alleen maar maken met de juiste kennis.

follow me on
team

Saskia van der Zee

Voorlichter

Saskia, 43 jaar getrouwd en moeder van drie (puberende) kinderen. Op jonge leeftijd raakte ik in contact met drank en meteen deed het wat met me. Ik voelde me minder onzeker, durfde meer en zocht mijn grenzen in alles op en het liefste ging ik daarover heen. Keuzes maken lukte me niet goed, ik wilde overal bijhoren en stemde mijn gedrag af wat anderen van mij verwachtte. Ik was veel met de buitenkant bezig en altijd op zoek naar dingen die mij konden fixen. Aan de buitenkant leek alles goed te gaan, ik had een baan, getrouwd en kinderen. Maar in de afkick kliniek kwam ik er pas achter wat voor schade ik in mijn directe omgeving had aangericht. Momenteel doe ik opleiding tot counselor en ben ik dankbaar dat ik met mijn ervaring jongeren mag laten inzien dat ze nu nog een keuze hebben en dat ze die zelf mogen maken ongeacht wat anderen daarvan vinden. Daarnaast vind ik het mooi jongeren mee te geven dat ze soms in situaties zitten, waar ze niet voor kiezen, maar dat je daar wel over kan gaan praten zodat je er niet alleen voorstaat.

follow me on
team

Barbara Schothorst

Bestuur

Barbara Schothorst is, na een afgebroken studie Bedrijfskunde aan Nyenrode, werkzaam geweest in verschillende marketingfuncties. Van 1984 – 1994 was zij zelfstandig ondernemer en sinds 1997 werkzaam als Managing Director van Emergo Textile Projects b.v. . ‘Het is verontrustend hoe weinig er bekend is bij kinderen en hun ouders over de ziekte verslaving. Het is ons streven om door het vergroten van de kennis over dit onderwerp, jonge mensen te behoeden voor het ontwikkelen van een verslaving.’

follow me on
team

Arianne Leuftink

Bestuur

Arianne Leuftink is penningmeester van het bestuur. In het dagelijks leven is zij Senior funds adviseur en directe investeringen bij RVO voor Ministerie Buitenlandse Zaken (Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel) · Startup/scale up advies voor jonge ondernemingen, m.n. gericht op social entrepreneurship · Investment Committee lid bij Cordaid Investments BV · Redactielid VBA Journal, (semi)wetenschappelijk tijdschrift. Het woord ’verbinden’ staat centraal in het algemeen: met mensen, transacties en andere situaties waar partijen aan elkaar gelinked kunnen en zouden moeten worden. Een ‘1+1=3’ effect is het doel. Waarbij sociaalmaatschappelijke elementen op gelijk niveau staan met financiële rendementen. Verslavingen als taboe onderwerp mogen wat Arianne betreft "uit de kast komen" en zij wil dan ook veel energie geven om de nodige links en samenwerkingen tot stand te brengen. En daarnaast de cijfers in de gaten te houden.

follow me on
team

Kathelijn Fischer

Bestuur

Kathelijn Fischer is kinderhematoloog in de Creveldkliniek UMCU, zij is bestuurslid van de stichting HemoNED, met als doel het opzetten en onderhouden van een landelijk hemofilie-patientenregister. Zij deed haar opleiding in Groningen en Curaçao. Zij heeft de ambitie om ouders en scholen met behulp van cijfers en feiten te overtuigen van de noodzaak tot tijdige voorlichting over verslaving.

follow me on
team

Stephan Roelofs

Adviseur

Stephan Roelofs, getrouwd en vader van 3 jongens. Op 13 jarige leeftijd begonnen met het drinken van alcohol om vervolgens over te stappen op allerlei soorten drugs. Een verslaving ontwikkelde zich snel en betekende 25 jaar lang een leven van angst, verdriet, pijn en destructie. ‘Toen mij op 38-jarige leeftijd werd uitgelegd dat mijn verslaving een ziekte is, was de keuze voor hulp snel gemaakt. Sindsdien ben ik vrij van middelengebruik en staat mijn leven in het teken van preventie om anderen te behoeden voor de zuigkracht en valkuilen van verslaving’.

follow me on
team

Bas van den Putte

Raad van Advies

Bas van den Putte is hoogleraar gezondheidscommunicatie aan de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR), Universiteit van Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in sociocognitieve theorieën en modellen van gezondheidsgedrag. Zijn onderzoek is met name gericht op het verkrijgen van meer inzicht in de relatie tussen blootstelling aan gezondheidsinterventies en (determinanten van) gezondheidsgedrag, vaak in interactie met sociale invloeden. Van den Putte is (co-)auteur van meer dan 125 artikelen en boekhoofdstukken en circa 50 onderzoeksrapporten op het terrein van commerciële en gezondheidscommunicatie

follow me on
team

Henk van Ommen

Raad van Advies

Henk van Ommen (1962) is vanaf zijn 21ste werkzaam als docent Duits – zijn grote passie - in het voortgezet onderwijs. Sinds 2011 is hij rector-bestuurder van Het Baarnsch Lyceum. Daarnaast is hij voorzitter van het landelijk havoplatform en lid van de onderwijsadviesraad van de VO-raad. Onderwijs is ook leerlingen opleiden tot verantwoordelijke mensen, die met de uitdagingen van het leven om kunnen gaan en keuzes kunnen en durven maken. Verslavingen staan de vrijheid van keuzes in de weg. Het is goed als we in gezamenlijke verantwoordelijkheid jongeren bewust maken van de risico’s van producten en gewoonten, die verslaafd kunnen maken

follow me on
team

Anne Martijn van der Kaaden

Raad van Advies

Anne-Martijn van der Kaaden is journalist bij NRC en schrijft onder meer over jeugdzorg. Ze studeerde Filosofie in Utrecht en journalistiek en Amsterdam. Als lid van de Raad van Advies denkt ze mee over mogelijkheden voor Be Aware.

follow me on
team
  • +91-89898989898
  • nick.knight@example.com

Esterelle van Zanten

Voorlichter

Ik ben getrouwd en de trotse moeder van vier kinderen van 17, 15, 13 & 13 jaar oud. Ik werk als leefstijl & herstel coach en ben ervaringsdeskundig. Het is mijn passie om mensen, jong & oud, te coachen en te informeren over gewoontes en verslaving. Ik wil mensen graag vooruit helpen en het verschil maken. Allemaal kennen we uiteindelijk wel mensen die op bepaalde momenten hulp kunnen gebruiken in hun leven. Het is mooi dat daar nu uiteenlopende mogelijkheden voor zijn. Stichting Be Aware heeft een mooie oprechte missie waar ik als voorlichter graag mijn steentje aan bijdraag!

follow me on
team

Jolanda Kuijpers

Senior voorlichter en vertrouwenspersoon

Ik ben Jolanda Kuijpers en sinds enkele jaren met een kleine tussenstop werkzaam bij stichting BE-Aware. Al snel werd duidelijk dat mijn passie ligt bij het speciaal onderwijs, instellingen en justitiële inrichtingen. Dit is dan ook wat ik het meest doe binnen de stichting. Ook ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving. Getrouwd en moeder van drie kinderen. Werken bij stichting Be Aware is voor mij als een cadeautje, het geeft me het gevoel dat mijn verleden niet voor niks is geweest. En ik ben dankbaar dat ik via deze weg kinderen wat tools kan geven om te leren praten en inzicht te krijgen in wat ze doen.

follow me on

 

ONZE PARTNERS

Donaties van Bedrijven

ONZE PARTNERS

Met steun van de Gemeenten